VI SOM STÄLLDE UPP 2018

Här vi som ställt upp på valsedlarna för Ölandspartiet i kommunvalet i Borgholms kommun 2018:Per Lublin   som – från att vara ung rebellisk oppositionell med vilda upptåg

– har mognat men har kvar sina tankar om hur en kommun ska fungera.

Är historieintresserad socionomutbildad tecknare med stadsvandringar m m.

Ansvarig utgivare för Lubbes blogg www.kommun.just.nu

Fortsätter gärna ytterligare en period i kommunstyrelsen och hoppas kunna få göra skillnad där och bidra med sitt kunnande till positiva beslut och mera verkstad.

Roland Wickholm   – veteran i Ölandspartiet – känd för de flesta på Öland sedan sina många år som spelare och domare på öländska fotbollsplaner och ett yrkesliv med mjölkbilarna över hela Öland. Uppvuxen i Björkerum, Långlöt, och bor numera i Gärdslösa. Arbetar gärna med hästar eller ger sig ut på morgonen för att vittja nät.

Särskilt intresserad av frågor som berör äldre och deras möjligheter.


Karl Löfberg   är uppväxt i Rälla och bor fortfarande där. Arbetar som bilmekaniker hos Kalmar kommun. Har som hobby motorcykel med sidovagn och folkabubblor.

Vill gärna få ordning på skolgången i kommunen. Samt slå ett slag för ungdomarna och aktivera dem.

  – Går det att få kommunen drogfri för dem, så ska jag jobba dygnet runt för det! Mina barn ska ju växa upp i den här kommunen!
Cajsa-Carin Löfberg   har en stor del av sitt yrkesverksamma liv arbetat som handledare på daglig verksamhet/ sysselsättning (tidigare dagcenter). Hon har bl a ansvarat för den lyckade verksamheten i f d Skördevillan (ursprungligen överläkarbostad vid Borgholms lasarett). Cajsa är en kvinna med skinn på näsan som säger vad hon tycker.Hobby är växtodlingar och att glida på sin motorcykel. Har bott i både Borgholm, Rälla och en tid på östra sidan. ,*-

Torild Petersson  - bilmekaniker med egen verkstad i Stacketorp - är väl insatt i ekonomi, något som skulle kunna bli bra för Borgholms kommun. Det har också kommit till god nytta för hans bostadsrättsförening i Kungsträdgården i Borgholm där han varit ordförande i många år. Född och uppvuxen i Källa.

Han vill gärna bidra till att Borgholms kommun får ett sundare företagsklimat.

Robin Lissenberg   bor i Rälla, är ursprungligen samhällsvetare och arbetar på en gruppbostad i Borgholm. Är starkt engagerad för personer med funktionsnedsättning och vill att de ska få känna sig värdefulla.

Vill också att Borgholms kommun ska få vara kvar och kunna utvecklas efter sina egna förutsättningar och efter kommunmedborgarnas önskemål.Johanna Löfberg Sohlström   bjuder gärna på ett soligt leende till kunderna på Pressbyrån i Borgholm, där hon är anställd. Är med sina 29 år yngst på vår valsedel. Lyssnar gärna på vad människor har att säga. Bland hobbyintressen finns spinnfiske och svampplockning.

Hon är mycket mån om att 6:orna ska flyttas tillbaka från Slottsskolan till mellanstadieskolorna där de hör hemma.

Hon känner stark empati för våra äldre på äldreboendena och är angelägen om att äldrevården förbättras så att de som bor där får komma ut lite mer.

Karl och Johanna är föräldrar till två fina småkillar hemma i Rälla.

Birgitta Rydell   har bakgrund som frisör i Stockholm men kom efter en tid på Gotland till norra Öland för nya utmaningar. Bor numera i Köpingsvik. Intresserad av människor, djur och natur. Besöker gärna Grindstugan (RIA) och lyssnar till folks berättelser i givande samtal.Fredrik Andersson   är född i Borgholm och uppvuxen med faderns cykelverkstad i hörnet Storgatan – Köpmangatan. Numera säljer han bildelar och trädgårdsmaskiner hos Borgholms Motorteknik. Är engagerad ordförande i föreningen Ölands Järnväg som vill köpa kommunägda f d banvaktarstället Lyckås och göra det till ett järnvägsmuseum. Gift och har sju barn – varav fem är bonusbarn. Vad han inte vet om de öländska järnvägarna är inte värt att veta, trots att han inte ens var född när de blev nedlagda och rälsen fraktades bort.

Ingrid Stark   i Köpingsvik har varit med i partiet under flera perioder och är väl insatt i hur omsorgen borde fungera. I synnerhet för demensdrabbade och äldre på särskilda boenden överlag. Som yrkesverksam har hon tidigare arbetat inom barnomsorgen i Borgholm och även tagit hand om barn privat. Hon har även under sjutton års tid drivit ett uppskattat vandrarhem tillsammans med sin man, vilket som gett henne vänner för livet.

Hon vill särskilt värna om de svaga i samhället och att de ska få ha det bra.Mats Dahlberg   kommer från Norrköping men har nu flyttat till vår kommun. Har tidigare arbetat som platschef på ett större byggbolag. Han har engagerat sig djupt för människor som har det svårt och som behöver stöd. Samhället skulle må bra av att det fanns fler som kunde ställa upp på det viset som han.

Mats vill gärna att samspelet förbättras mellan kommunförvaltningarnas anställda och deras arbetsgivare allmänheten!


Per Einarsson   har bakgrund som företagsledare inom den småländska sågverksindustrin samt några år inom bank som företagsanvarig. Men har slagit sig ner i Grankullavik, där han numera pysslar med sina höns.

Han vill gärna hjälpa till att röra om i grytan där det behövs och vill utveckla och slå vakt om allt som är bra för norra Öland. Bland annat har han väl blivit partiets expert när det gäller busskommunikationerna.Harald Finder  är kocken med enbart god mat på menyn och uppfinnare av den öländska bönsalladen som numera kan avnjutas på många öländska krogar. Han har under decennier svarat för maten på bland annat Strand Hotel i Borgholm och Ekerum Golf och Resort. Han bor sedan länge i Borgholm.

Han vill bl a att de lokala öländska råvarorna ska få en ännu mer framträdande plats i öländsk matlagning, framför allt på våra krogar.
Kaj Jönsson, livsfilosof med skånskt ursprung. Han är en naturmänniska med många fina sparrisplatser och smultronställen på Öland.

Framför allt vill han att kommunen bygger hyreslägenheter där unga människor och vanliga pensionärer har råd att bo.
Lena Herén  är engagerad i Rällaskogens Vänner. Bor i barndoms- och uppväxthemmet i Rälla. Friluftsmänniska som arbetat som sjuksköterska i hela sitt yrkesverksamma liv. Gör dagliga långpromenader i Rällaskogen med vovven Saffe.

Förutom att hon vill stoppa ett planerat femtiotal fritidsvillor i Rällaskogen så vill hon bl a slå ihop de båda ölandskommunerna till en enda.Eva Finder  - kulturintresserad friskus - som varje morgon oavsett årstid tar sig ett dopp i sundet vid Kallbadhuset i Borgholm. Eva har arbetat många år som fotograf för Ölandsbladet och frilansar numera.

Hon reagerar skarpt mot allt vad mobbning och orättvisor heter och vill slå ett slag för kulturen.  Bakom oss har vi backup med goda råd och stöttning från många erfarna, kunniga och kloka personer vid sidan av politiken!